top of page
69436129_2490957214299649_7305298792750776320_n.jpg

Onze
Club

Het onstaan van 'de WAV'

Het was in 1975 dat enkele leden van de plaatselijke jeugdclub, die her en der voor verschillende teams liepen, de handen in elkaar sloegen een eigen Wommelgemse atletiekclub oprichtten.  Onder de initiatiefnemers bevonden zich ondermeer Walter Dirickx, Theo Crollet, Jef Vervaele, Fons Mertens en Julien GrimonLeo Geluykens werd de eerste voorzitter en Roger Lathouwers ontpopte zich als de onmisbare secretaris-organisator.

Wommelgem Atletiek Vereniging is een dynamische atletiekvereniging met zetel in Wommelgem, Fort II.  Zowel jeugd als volwassenen komen er ruimschoots aan hun trekken.  Trouwens, atletiek biedt een veelzijdigheid aan takken.  Men onderscheidt onder andere loop-, spring- en werpnummers.

Wommelgem Atletiek Vereniging is aangesloten bij de atletiekfederatie van de Koninklijke Antwerpse Vereniging van Vriendenclubs (K.A.V.V.V.), waar tijdens het hele jaar alle disciplines uit de atletieksport aan bod komen. Jaarlijks richt onze vereniging zelf enkele meetings in op de piste te Wommelgem. Midden juni wordt in Wommelgem de Corrida van Wommelgem georganiseerd. Aan deze traditionele stratenloop kan tevens door recreatielopers deelgenomen worden.

Onze oefencross en St. Elooicross brengen onze atleten in de prachtige omgeving van het fort van Wommelgem, waar het dan af en toe een ploeteren door de modder kan zijn.

Kortom, wij staan nooit stil!

bottom of page